Rapko®
runkojärjestelmä

Rapko® runkojärjestelmä

Rapko® runkojärjestelmä

Rapko-runkojärjestelmät ovat turvallisia ja korkealaatuisista osista valmistettuja kokonaisuuksia, jotka toimitetaan asiakkaalle aina sovitun aikataulun ja rakennusprojektin muiden yksityiskohtien mukaisesti. Rapko-runkojärjestelmän rakenteet ovat valmiiksi suunniteltuja kokonaisuuksia, minkä myötä rakenteiden kestävyys ja oikea mitoitus on aina varmasti taattu.

Rapko-vakiorunkojärjestelmä on 3-nivelkehäinen, avoin runkojärjestelmä, joka ei sisällä lainkaan kondenssille alttiita kotelorakenteita eikä työmaalla hitsattavia saumoja. Rakennuksen teräsrunko voidaan toteuttaa jopa 8 metrin kehäväleillä, mikä mahdollistaa riittävän leveät oviaukot nykypäivän leventyneille koneille – myös rakennuksen sivuilla. Kiilarunkomallilla voidaan jännevälit toteuttaa aina 40 metriin saakka 1-aukkoisina rakenteina ilman tarvetta keskipilareille. Ristikkorakenteisilla yläpohjarakenteilla jännevälit voivat olla vieläkin suuremmat.

Rapko-runkojärjestelmä ja sen avulla toteutetut halliratkaisut taipuvat monenlaiseen käyttötarpeeseen. Tarjoamme kaikkiin omiin kohteisiimme kattavasti erilaiset suunnittelu- ja projektipalvelut, ja meiltä asiakas voi tilata omien toiveidensa pohjalta hyvinkin yksilöllisesti suunnitellun kokonaisuuden. Palvelukokonaisuuksiamme on kolme: materiaalitoimitus, kohteen osaurakointi tai kaiken hallin perustussuunnittelusta hallin pystyttämiseen asti käsittävä avaimet käteen -palvelu.

Valmistus ja myynti

Rapko-teräsrunkojärjestelmä valmistetaan Tanskassa DS Stålkonstruktion A/S:n tehtailla. DS Guppen on Tanskan, Norjan ja Ruotsin suurin teräsosatoimittaja, joka on toimittanut ja asentanut teräsrakenteita Pohjoismaihin sekä Keski-Eurooppaan jo yli 40 vuoden ajan. Rapko-runkotuotteet ovat CE-merkittyjä ja toiminta on sertifioitu ISO:9001 2008 -laatujärjestelmän mukaisesti.

Tehtaan CE laatusertifikaatti
Lataa tästä

Tehtaan ISO 9001:2008 -sertifikaatti
Lataa tästä
teräshalli

Tasakattorakenne

Esimerkki tasakattoisesta eristetystä rakennuksesta, jossa on sandwich-elementeistä rakennetut seinät. Tässä rakennuksessa on ristikkorunko, kantava profiili, lämmöneristys sekä vedeneristys.

(A) – Teräsrunko (kuvassa ristikkorakenne)

(B) – Kantava kattoprofiili

(C) – Lämmöneristys

(D) – Vedeneristys

(E) – Liittymäpellitykset

(F) – Seinäelementit

teräshalli

Harja- ja pulpettikattorakenne

Esimerkki eristetystä rakennuksesta. Tässä rakennuksessa on teräsrunko sekä sandwich-elementit katossa ja seinissä. Kattopaneelit ovat sekundääriorsien päällä.

(A) – Teräsrunko

(B) – Sekundäärirakenne

(C) – Sandwich elementeistä rakennettu katto

(D) – Sandwich elementeistä rakennettu seinä

(E) – Liittymäpellitykset

(T) – C-palkki

teräshalli

Hallirakenne

Esimerkki eristämättömästä hallista. Pienessä kuvassa on vaihtoehtoinen halli, jonka seinissä ja katossa on käytetty puuorsia sekundäärirakenteena.

(A) – Teräsrunko (kuvassa kiilarunko)

(B) – Sekundääriorret (kuvassa z-orsi)

(C) – Vesikatteet

(D) – Seinäverhoukset

(E) – Säädettävät räystäsrakenteet

(F) – Sokkelirakenteet

(G) – Sadevesijärjestelmät ja vesikattotuotteet

KIINNOSTUITKO?
TILAA ESITELue rekisteriseloste


Ota meihin yhteyttä


Mika Taskinen | Myynti
mika.taskinen@rapko.fi
Puh. 044 971 0134