Rapko-
runkojärjestelmä
by Geta

Rapko-runkojärjestelmä
by Geta

Rapko runkojärjestelmä

Geta Yhtiöiden edustamat Rapko-runkojärjestelmät ovat turvallisia ja korkealaatuisista osista valmistettuja kokonaisuuksia, jotka toimitetaan asiakkaalle aina sovitun aikataulun ja rakennusprojektin muiden yksityiskohtien mukaisesti. Runkojärjestelmä suunnitellaan aina tapauskohtaisesti ja asiakkaan tarpeen sekä rakennettavan ympäristön mukaisesti.

Hallin perusteräskehä on hitsatusta profiilista tehty avoin, kiilamuotoinen kolminivelkehä. Peruskehän runkotyyppi ei sisällä lainkaan kondenssille ja muille vaurioille alttiita kotelorakenteita.

Valmiin runkojärjestelmän asennus käy joutuisasti. Rungon kaikki osat ovat valmiiksi koneistettuja, ja ne liitetään yhteen helpoin pulttiliitoksin. Työmaalla tehtäviä hitsausliitoksia ei tarvita.

Hallin suosituimmaksi kehäjaoksi olemme todenneet 6 metriä, mutta olemme toimittaneet myös 8 metrin kehäväleillä olevia rakennuksia. Peruskehien suosituimmat jännevälit ovat vaihdelleet 12 metristä 36 metriin. Rapko-runkojärjestelmällä pystytään toteuttamaan myös suurempiakin jännevälejä – aina noin 50 metriin asti.

Rapko-runkojärjestelmä on saatavilla myös ristikkorakenteisella yläpohjalla. Lisäksi runkojärjestelmä on saatavilla useilla eri värivaihtoehdoilla tai kuumasinkittynä.

Tuotteen toimituksen osalta asiakas voi valita itselleen seuraavista sopivimman palvelukokonaisuuden: materiaalitoimitus, kohteen osaurakointi tai kaiken hallin perustussuunnittelusta hallin pystyttämiseen asti käsittävä avaimet käteen -palvelu.

Rapko-suunnittelupaketti

Rapko-runkojärjestelmät mitoitetaan aina tapauskohtaisten paikallisten lähtötietojen ja asiakkaan käyttötarpeiden mukaisesti. Rakennuksen jäykistykset, stabiliteetti ja rakenteelliset kapasiteetit riippuvat käyttökohteesta, toteutustavasta ja valitusta runkojärjestelmästä. Rapko-rungosta toimitetaan aina tarpeelliset suunnitelmat laskelmineen.
Rapko -runkojärjestemät mitoitetaan Eurokoodien mukaisesti käyttäen Suomen kansallisten liitteiden mitoitusperusteita. Rapko-runkojärjestelmillä on CE-merkinnät. Rapko –runkojärjestelmien tuotannot on auktorisoituja.
teräshalli

Tasakattorakenne

Esimerkki tasakattoisesta eristetystä rakennuksesta, jossa on sandwich-elementeistä rakennetut seinät. Tässä rakennuksessa on ristikkorunko, kantava profiili, lämmöneristys sekä vedeneristys.

(A) – Teräsrunko (kuvassa ristikkorakenne)

(B) – Kantava kattoprofiili

(C) – Lämmöneristys

(D) – Vedeneristys

(E) – Liittymäpellitykset

(F) – Seinäelementit

teräshalli

Harja- ja pulpettikattorakenne

Esimerkki eristetystä rakennuksesta. Tässä rakennuksessa on teräsrunko sekä sandwich-elementit katossa ja seinissä. Kattopaneelit ovat sekundääriorsien päällä.

(A) – Teräsrunko

(B) – Sekundäärirakenne

(C) – Sandwich elementeistä rakennettu katto

(D) – Sandwich elementeistä rakennettu seinä

(E) – Liittymäpellitykset

(T) – C-palkki

teräshalli

Hallirakenne

Esimerkki eristämättömästä hallista. Pienessä kuvassa on vaihtoehtoinen halli, jonka seinissä ja katossa on käytetty puuorsia sekundäärirakenteena.

(A) – Teräsrunko (kuvassa kiilarunko)

(B) – Sekundääriorret (kuvassa z-orsi)

(C) – Vesikatteet

(D) – Seinäverhoukset

(E) – Säädettävät räystäsrakenteet

(F) – Sokkelirakenteet

(G) – Sadevesijärjestelmät ja vesikattotuotteet

KIINNOSTUITKO? TILAA ESITE

    Lue rekisteriseloste


    Ota meihin yhteyttä


      Myynti tarjoukset@rapko.fi